shopify visitor statistics

Ledig verv som kursleder(e) introkurs for innkommende utvekslingsstudenter

Vervet er for ett Rotary-år om gangen, og kursleder har det praktiske ansvaret for gjennomføring av introduksjonskurset for innkommende utenlandske studenter. Kursene holdes to ganger årlig, og planlegges i samarbeid med Nesbyen RK og Norfo.

Norsk Rotary Forum (ungdomsutvekslingen) har ledig(e) verv som kursleder(e) for Rotaryåret 2019-20, til introduksjonskursene i 
september -19 og i januar -20 på Nesbyen. Det bør være to ledere til høstens kurs, som foregår på Scandic Hafjell på Øyer i Gudbrandsdalen i perioden 17.-20. september. Oppdraget er givende og kan passe godt for et par. Hovedfokus er på norsk språkopplæring, samt innsikt i og forståelse for norsk kultur, væremåte og møtet med et år i flere norske vertsfamilier. Reise og opphold dekkes, og det utbetales et samlet honorar for kursleder(ne)  på kr 10 000 pr. kurs. 
For mer informasjon kontakt leder Roald Fiksdal i utvekslingskomiteen på telefon 995 89 040.
Videre i denne artikkelen finner du mer info om vervet.
Kursleder introduksjonskurs for innkommende studenter for Ungdomsutvekslingskomiteen i Norfo – funksjonsbeskrivelse

Multidistriktet (Norsk Rotary Forum) er et koordinerende organ for distriktene, herunder arbeidet med ungdomsutvekslingen i Rotary i Norge. Ungdomsutvekslingskomiteen ledes av Multi District Youth Exchange Officer (MDYEO), og består ellers av MDYEO’s stab, samt 6 distriktsansvarlige (DYEO).

MDYEO disponerer en stab for praktisk gjennomføring av ulike oppgaver. Stabens medlemmer oppnevnes hver for seg etter utlysing og søknad for 3 år om gangen, inngår i Norfo’s utvekslings-komite, og rapporterer til MDYEO. Det er utarbeidet egne funksjonsbeskrivelser for disse.

Pr 1. juli 2019 består MDYEO’s stab av:

  • Korrespondent Afrika, Asia, Europa og Oseania
  • Korrespondent Nord-, Mellom- og Sør-Amerika
  • Short Term koordinator Inbound
  • Short Term koordinator Outbound
  • Koordinator database og dokumentasjon
  • Koordinator innkjøp og arrangementer

Kursleder introduksjonskurs for innkommende studenter

Kursleder verves for ett Rotary-år om gangen, og har på vegne av MDYEO det praktiske ansvaret for gjennomføring av introduksjonskurset for innkommende utenlandske studenter.

Kursene holdes tirsdag-fredag to ganger årlig.

·       Vårens kurs holdes for innkommende studenter fra Australia og New Zealand. Det arrangeres på Nesbyen uka før den årlige vintercampen. Kurset planlegges i tett samarbeid med Nesbyen Rotaryklubb og Norfos arrangementskoordinator

·       Høstens kurs for alle andre innkommende studenter holdes i tilknytning til en distriktskonferanse, etter en oppsatt turnus. Kurset planlegges sammen med den aktuelle distriktsledelsen og Norfos arrangementskoordinator

·       Kursleder skaffer selv en samarbeidspartner, som til sammen står for det faglige opplegget

·       Innholdet i kurset skal ha stor fokus på opplæring i norsk språk, norsk kultur og tradisjoner, og gjøre studenten best mulig i stand til å forstå og tilpasse seg livet i to-fire norske vertsfamilier. Det skal også legges vekt på norske regler og retningslinjer, som for mange kan være annerledes enn i hjemlandet

·       Kursleder(ne) bor i eget rom på kursstedet, og får full forpleining i kurstiden

·       Reiseutgifter dekkes etter reiseregning, men alt reiseopplegg skal avklares med og godkjennes av MDYEO før reisen bestilles

·       Som alle verv i Rotary er også dette ulønnet, men det utbetales et honorar pr kurs. For 2019-20 er honoraret kr 10 000 til fordeling mellom kurslederne.

·       Det forutsettes tett samarbeid med MDYEO i planlegging og gjennomføring av oppgavene

Pr 1. juli 2019 ser organisasjonskartet slik ut:

ta


 
Rotary søker leder for TV-aksjonen 2022(23)

3. september 2020

Rotary søker leder for TV-aksjonen 2022(23)

Norsk Rotaryforum (Norfo) har vedtatt at Rotary i Norge skal søke om å få TV-aksjonen til "En poliofri verden". Med forbehold om at vedtaket støttes av distriktenes årsmøter i 2020, søker Rotary etter en dyktig prosjektleder til å lede dette arbeidet.

En bauta er borte – hedersmannen Arne Pran er død.

20. juli 2020

En bauta er borte – hedersmannen Arne Pran er død.

Det var med sorg og vemod vi mottok meldingen om at Arne Pran var gått bort. Vi har mistet en enestående god venn. Rotary har mistet en rotarianer som levde etter vårt motto «Service above self».

Norfo ønsker å søke om TV-aksjonen i 2022 til End Polio Now

22. juni 2020

Norfo ønsker å søke om TV-aksjonen i 2022 til End Polio Now

Rotary i Norge ønsker å søke om å få TV-aksjonen i 2022 til arbeidet med å utrydde polio.

Rotary Norden nr. 3 - 2020

22. juni 2020

Rotary Norden nr. 3 - 2020

Innholdet dreier seg mye om hvordan verden og Rotary har tilpasset seg
situasjonen under Covid-19 pandemien. Medlemsbladet kan lastes ned her.

Årets Convention nærmer seg - bli med gratis!

19. juni 2020

Årets Convention nærmer seg - bli med gratis!

Nå kan du melde deg på 2020 Rotary Virtual Convention! Nyt dette flotte arrangementet hjemmefra i perioden 20.-26. juni. Det vil ikke koste deg noe, men det vil gi deg mye!

75-årsjubileet for frigjøringsdagen 8. mai er viktig  å markere også for Rotary

8. mai 2020

75-årsjubileet for frigjøringsdagen 8. mai er viktig å markere også for Rotary

"I dag flagger vi over hele landet, slik vi gjorde på denne dagen for 75 år siden, sa statsminister Erna Solberg. Fred og frihet er ikke noe vi har fått gratis, og vi må aldri glemme denne viktige delen av vår historie." Rotary fortsetter fredsarbeidet!

Bli med på Virtuell Convention 2020

5. mai 2020

Bli med på Virtuell Convention 2020

Sett av datoene 20. til 26. juni og bli med på digital Convention 2020. Info om program , registrering, kostnader m.m. kommer senere på riconvention.org
"Now More than Ever, Rotary Connects the World: The 2020 Rotary Virtual Convention

Månedens tema i april og mai 2020

16. april 2020

Månedens tema i april og mai 2020

Månedens tema er det samme i hele Rotaryorganisasjonen. Tema for april er mor og barns helse, og for mai er tema ungdomstjenesten.
Tiltak for å hindre smittespredning av Koronaviruset gjør det vanskelig å gjennomføre mange av tjenestene. Les mer her.

God påske!

12. april 2020

God påske!

God påske til dere gode Rotaryvenner! Ta godt vare på hverandre og ring gjerne en eller flere personer som dere tror vil bli glad for det i disse tider hvor det er lett å kjenne litt på ensomhetsfølelsen. Og ikke minst, - gå en tur ut hver dag!

Hilsen fra Barry Mathesons familie

18. mars 2020

Hilsen fra Barry Mathesons familie

Jeg vil på denne måten sende en hilsen og stor takk til alle Barrys Rotary venner. Jeg og hele familien har satt stor pris på all vennlig deltakelse, gode hilsener og donasjoner til RF i forbindelse med hans død og bisettelse.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer