shopify visitor statistics

Rotary fikk ikke TV-aksjonen 2020, men søker igjen for 2021!

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kunngjorde 6. juni at han etter innstilling fra Innsamlingsrådet har tildelt NRKs TV-aksjon for 2020 til WWF Verdens naturfond. Vi gratulerer årets vinnere og ønsker dem lykke til med det viktige miljøarbeidet! Vi fortsetter arbeidet og søker om TV-aksjonen 2021.

Arbeidsgruppen, som sto for søknaden, sendte ut et informasjonsbrev til distriktsguvernørene den 11.juni, og informerte om resultatet av innsamlingsrådets innstilling og det videre arbeidet med å søke igjen for 2021. 
Arbeidsgruppen har bestått av følgende personer: 

Gunnar Kvalsund, Giske rotaryklubb, Distrikt 2305, styreleder for Norsk Rotary Forum Norfo
Bjørg Månum Andersson, Groruddalen rotaryklubb, Distrikt 2310, Polio Advocacy Advisor, (kontakt med nasjonale myndigheter) og End Polio Now Zone Coordinator, Zone 16
Dennis Sander, Lørenskog rotaryklubb, Distrikt 2260, president
Øystein Mogensen, Lørenskog rotaryklubb, Distrikt 2260, innkommende president
Ingrid Grandum Berget, Brevik rotaryklubb, Distrikt 2290, Endowment/Major Gift Advisor, Zone 16

Rotary søkte i år for første gang, og vi konkurrerte med 12 andre organisasjoner.

Da vi begynte arbeidet med årets søknad var det enighet om at vi skulle fortsette arbeidet for tildeling i 2021 om vi ikke lykkes i år. Erfaringene vi har høstet gjør oss godt rustet til å gå videre med stor entusiasme. Vi har lært mye i prosessen og har et godt grunnlag vi kan arbeide videre med. Årets søknad vil bli evaluert, og vi vil ha tid til å utvikle og konkretisere de nasjonale prosjektene.

Vår søknad ble til i løpet av 5 måneder, og vi måtte innenfor denne perioden også sørge for at Rotary ble godkjent av Innsamlingskontrollen. Kravet til søknadene er at de skal inneholde konkrete prosjekter og beskrive hvordan de innsamlede midlene skal brukes. I dette arbeidet har vi etablert et fruktbart samarbeid med Sunnaas Sykehus og Landsforeningen for Polioskadde (LFPS). Parallelt er det etablert et nært samarbeid med de ansvarlige for END POLIO KNOW i Evanstone, som på alle måter bisto for å få frem de store internasjonale prosjektene.

Vi har med glede registrert den store entusiasmen norske rotarianere har vist for å bli tildelt TV-aksjonen og den oppnevnte styringsgruppa vil bruke det neste året til å få frem en søknad som skal overbevise både Innsamlingsrådet og Kringkastingssjefen om at en poliofri verden er det beste av alle formål for TV-aksjonen i NRK for 2021.

Informasjonsbrevet fra arbeidsgruppen kan du laste ned her.


 
Rotary søker leder for TV-aksjonen 2022(23)

3. september 2020

Rotary søker leder for TV-aksjonen 2022(23)

Norsk Rotaryforum (Norfo) har vedtatt at Rotary i Norge skal søke om å få TV-aksjonen til "En poliofri verden". Med forbehold om at vedtaket støttes av distriktenes årsmøter i 2020, søker Rotary etter en dyktig prosjektleder til å lede dette arbeidet.

En bauta er borte – hedersmannen Arne Pran er død.

20. juli 2020

En bauta er borte – hedersmannen Arne Pran er død.

Det var med sorg og vemod vi mottok meldingen om at Arne Pran var gått bort. Vi har mistet en enestående god venn. Rotary har mistet en rotarianer som levde etter vårt motto «Service above self».

Norfo ønsker å søke om TV-aksjonen i 2022 til End Polio Now

22. juni 2020

Norfo ønsker å søke om TV-aksjonen i 2022 til End Polio Now

Rotary i Norge ønsker å søke om å få TV-aksjonen i 2022 til arbeidet med å utrydde polio.

Rotary Norden nr. 3 - 2020

22. juni 2020

Rotary Norden nr. 3 - 2020

Innholdet dreier seg mye om hvordan verden og Rotary har tilpasset seg
situasjonen under Covid-19 pandemien. Medlemsbladet kan lastes ned her.

Årets Convention nærmer seg - bli med gratis!

19. juni 2020

Årets Convention nærmer seg - bli med gratis!

Nå kan du melde deg på 2020 Rotary Virtual Convention! Nyt dette flotte arrangementet hjemmefra i perioden 20.-26. juni. Det vil ikke koste deg noe, men det vil gi deg mye!

75-årsjubileet for frigjøringsdagen 8. mai er viktig  å markere også for Rotary

8. mai 2020

75-årsjubileet for frigjøringsdagen 8. mai er viktig å markere også for Rotary

"I dag flagger vi over hele landet, slik vi gjorde på denne dagen for 75 år siden, sa statsminister Erna Solberg. Fred og frihet er ikke noe vi har fått gratis, og vi må aldri glemme denne viktige delen av vår historie." Rotary fortsetter fredsarbeidet!

Bli med på Virtuell Convention 2020

5. mai 2020

Bli med på Virtuell Convention 2020

Sett av datoene 20. til 26. juni og bli med på digital Convention 2020. Info om program , registrering, kostnader m.m. kommer senere på riconvention.org
"Now More than Ever, Rotary Connects the World: The 2020 Rotary Virtual Convention

Månedens tema i april og mai 2020

16. april 2020

Månedens tema i april og mai 2020

Månedens tema er det samme i hele Rotaryorganisasjonen. Tema for april er mor og barns helse, og for mai er tema ungdomstjenesten.
Tiltak for å hindre smittespredning av Koronaviruset gjør det vanskelig å gjennomføre mange av tjenestene. Les mer her.

God påske!

12. april 2020

God påske!

God påske til dere gode Rotaryvenner! Ta godt vare på hverandre og ring gjerne en eller flere personer som dere tror vil bli glad for det i disse tider hvor det er lett å kjenne litt på ensomhetsfølelsen. Og ikke minst, - gå en tur ut hver dag!

Hilsen fra Barry Mathesons familie

18. mars 2020

Hilsen fra Barry Mathesons familie

Jeg vil på denne måten sende en hilsen og stor takk til alle Barrys Rotary venner. Jeg og hele familien har satt stor pris på all vennlig deltakelse, gode hilsener og donasjoner til RF i forbindelse med hans død og bisettelse.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer