shopify visitor statistics

For en kveld - for en dame!

Det var en stor opplevelse for de mer enn 150 som fikk møte,Rotary Internationals øverste leder, Jennifer Jones i Ålesund 31. oktober. Distriktsguvernør Gunhild Aalstad ønsket velkommen, mens Lidun Hareide fra Ulstein RK ledet programmet.


Maken til jovial, jordnær, interessert, engasjerende og inspirerende dame skal du lete lenge etter! Så heldige vi rotarianere er som har Jennifer som øverste leder av denne verdensomspennende organisasjonen.

Verdenspresident Jennifer, som skal tilbringe to dager i regionen, distrikt 2305, fortalte om reisene hun har, og skal, gjennomføre i løpet av dette rotaryåret. Hun har allerede vært i flere land, og planen er å aktivt delta på utvalgte prosjekter rundt omkring i verden som til sammen dekker de syv satsingsområdene Rotary jobber innenfor; forbedre mødre- og barnehelse, forebygge sykdom og gi behandling, forbedre vann- og sanitærforhold, fremme fred og konfliktløsning, støtte til grunnutdanning og leseferdigheter samt fremme økonomi- og samfunnsutvikling. Viktig for Rotary er også miljø og bærekraftige løsninger.

Med seg på denne reisen har hun TV-team og personer som kan bidra til at det blir satt ekstra fokus på prosjektene. Hensikten er at flest mulig skal få innsikt i det Rotary jobber med – og for at de også skal få lyst til å bidra i dette arbeidet.

-Vi i Rotary gjør mye godt rundt omkring i verden. Men for at vi skal bli flere som kan bidra i dette viktige arbeidet med å gjøre verden bedre for flest mulige, må vi fortelle om det arbeidet vi gjør. Vi må få frem de enkelte reelle historiene og vise hva det arbeidet vi gjør betyr for de som er berørte. Dette er viktig for å skape engasjement, sa hun.


Jennifer Jones skapte engasjement og hele salen lyttet. Det gjorde de også da Kari Aina Eik, som er leder for FNs program for smarte, bærekraftige byer, stod på podiet. Hun kunne fortelle at Ålesund var den første byen i Norge som ble tatt opp i FN-programmet Smart Cities og gjennomførte analysen som viser hvor kommunen bør legge innsatsen i sitt bærekraftsarbeid. Hun kunne fortelle at hele regionen nå er med i denne satsingen og at simuleringsmiljøet i Campus Ålesund har fått en nøkkelrolle for denne satsingen i hele verden. Dette simuleringsmiljøet skal verdenspresident Jennifer besøke i løpet av morgendagen.


Verdenspresident Jennifer Jones har den siste tiden vært på turne i sone 17 og 18, som blant annet Norge er en del av. Lena Mjerskaug er RI President for disse sonene, og har vært med Jennifer på hele denne turneen. Lena er godt kjent i distriktet vårt, og smilte fra øre til øre da hun tok podiet.

- Jeg greier ikke å slutte å smile. Nå er denne turneen snart over, dette er det siste stedet vi besøker – vi har spart det beste til slutt! Jeg har sagt til Jennifer at dette er det fineste stedet i verden, og det er det. Jeg har vært her i distriktet mange ganger, sist under distriktskonferansen på Gjøvik. Det er kjekt å se så mange kjente fjes i salen, sa hun.


Stor stas var det også å få høre på distriktguvernør Gunhild sin velkomst til verdenspresidenten. Hun fortalte om distriktet, klubbene og det arbeidet vi gjør her. 

Ordfører i Ålesund kommune, Eva Vinje Aurdal, fulgte opp og fortalte om Ålesund og den historien de som bor der har med seg. At hun er stolt over næringslivet i regionen og den satsingen byen og regionen har for å skape en bærekraftig fremtid, var helt klart.

Som avslutning på kvelden, ble Ålesund rotaryklubb sitt arbeid med å etablere en satellittklubb for yngre rotarianere presentert. Denne satsingen heiet verdenspresidenten på. Hun erklærte den aller nyeste rotaryklubben, Rotary Young, for etablert og festet en pin på jakkeslaget til alle de 9 unge medlemmene som var til stede i salen. Stor stas!

Lidun Hareide fra Ulstein rotaryklubb ledet programmet på en fortreffelig lun og god måte denne kvelden. Resten av komiteen som har arrangert dette besøket; Gunnar Kvalsund, Greta Herje, Rolf Klock og Berit Westad.

Rundturen for verdenspresidenten og RI direktør Lena fortsetter i regionen. Da er det besøk til Ulsteinvik, der Jennifer Jones skal ha offisiell åpning av Rotaryhagen som Ulstein rotaryklubb har etablert ved Holsekerdalen omsorgsbustadar. I etterkant går turen til NMK for et møte med forskningsinstitusjoner og høyskoler før simulatorsenteret skal avlegges et besøk. 


 
Månedens rotarytema er rent vann og sanitærforhold

12. mars 2023

Månedens rotarytema er rent vann og sanitærforhold

Flere Rotaryklubber har i årenes løp engasjert seg i prosjekter i mange land med å skaffe godt drikkevann og gode hygieniske fasiliteter, både som initiativtakere og som partnere i andres prosjekter .Rent vann er avgjørende viktig for å sikre god helse.

Rotary Norden 2023 nr. 2

6. mars 2023

Rotary Norden 2023 nr. 2

Rotaryanere verden over har samlet inn mer enn 15 mill. US dollar til humanitær hjelp i Ukraina. Hvordan er vannforsyningen og vannkvaliteten i Norden? Debatt: snakker vi for lite om de fem tjenestegrenene som Rotary klubbene driver etter?

Shelterbox til jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria

27. februar 2023

Shelterbox til jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria

Flere hundre tusen mennesker er rammet av de ødeleggende jordskjelvene, og behovet for husly er enormt. Tusenvis av bygninger er ødelagt i begge land. Hjemløse har ingen steder å sove midt i det kalde vinterværet..

Månedens Rotarytema er fredsarbeid

16. februar 2023

Månedens Rotarytema er fredsarbeid

Fredsarbeid og konfliktforebygging er Rotarytema for februar.. Mer enn 100 millioner mennesker er på flukt som følge av konflikt, krigshandlinger, vold, forfølgelse og brudd på menneskerettighetene. Behovet for konfliktforebygging er kjempestort!

Kongens fortenestemedalje til Paul Harris Fellow Kenneth Bruvik

8. februar 2023

Kongens fortenestemedalje til Paul Harris Fellow Kenneth Bruvik

Medaljen er tildelt for hans særlege samfunnsnyttige innsats innanfor sosialt arbeid og berekraftig miljø, Bruvik er ein frontfigur i kampen mot plastforureininga i havet. I Sotra Rotary har dei etablert ei eiga "plastgruppe". Vi gratulerer!

Ledig verv som økonomiansvarlig i Norfo

31. januar 2023

Ledig verv som økonomiansvarlig i Norfo

Vervet som økonomiansvarlig i Norsk Rotaryforum (Norfo) er ledig fra 1. juli 2023. Funksjonstida er tre år. Det er ønskelig at ny økonomiansvarlig arbeider sammen med nåværende økonomiansvarlig fram til formell tiltredelse. Noe for deg?

Rotary Norden 2023 nr.1

11. januar 2023

Rotary Norden 2023 nr.1

Årets første utgave av medlemsbladet kan du lese her. Tema er de nordiske lands gjensidige språkforståelse. Det er ikke hva det en gang var. Temaet belyses fra fem ulike innfallsvinkler og med en faginstanser klare anbefaling.

Siste uken gjennomførte vi to vellykkede webinarer

4. desember 2022

Siste uken gjennomførte vi to vellykkede webinarer

Kommunikasjonskomiteen i Rotary i Norge arrangerte to like webinarer. Nesten 120 deltakere fikk høre og spørre Lena Mjerskaug og Philip Flindt om hvordan vi kan kommunisere hva Rotary er og hva Rotaryanere gjør. Berit Reppesgård var møteleder.

Hvordan fortelle om Rotary?

18. november 2022

Hvordan fortelle om Rotary?

Kommunikasjonskomiteen i Rotary i Norge inviterer til digitale kurs om å pirre nysgjerrighet og vekke interesse for Rotary. Vi gir deg smarte verktøy, Philip deler sin historie og Lena Mjerskaug kommer. Vi kjører to like webinarer 30.11 og 1.12

Rotary Norden nr. 6 - 2021

10. november 2022

Rotary Norden nr. 6 - 2021

Tema i dette nummeret er energikrise og utvikling av grønn energi. Les om politikk og tiltak i de nordiske land. Fokusområdet "Energi og klima" vektlegges på flere nivå i Rotary. Les også hva RI-president Jennifer Jones brenner for.

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer