Web Analytics

For en kveld - for en dame!

Det var en stor opplevelse for de mer enn 150 som fikk møte,Rotary Internationals øverste leder, Jennifer Jones i Ålesund 31. oktober. Distriktsguvernør Gunhild Aalstad ønsket velkommen, mens Lidun Hareide fra Ulstein RK ledet programmet.


Maken til jovial, jordnær, interessert, engasjerende og inspirerende dame skal du lete lenge etter! Så heldige vi rotarianere er som har Jennifer som øverste leder av denne verdensomspennende organisasjonen.

Verdenspresident Jennifer, som skal tilbringe to dager i regionen, distrikt 2305, fortalte om reisene hun har, og skal, gjennomføre i løpet av dette rotaryåret. Hun har allerede vært i flere land, og planen er å aktivt delta på utvalgte prosjekter rundt omkring i verden som til sammen dekker de syv satsingsområdene Rotary jobber innenfor; forbedre mødre- og barnehelse, forebygge sykdom og gi behandling, forbedre vann- og sanitærforhold, fremme fred og konfliktløsning, støtte til grunnutdanning og leseferdigheter samt fremme økonomi- og samfunnsutvikling. Viktig for Rotary er også miljø og bærekraftige løsninger.

Med seg på denne reisen har hun TV-team og personer som kan bidra til at det blir satt ekstra fokus på prosjektene. Hensikten er at flest mulig skal få innsikt i det Rotary jobber med – og for at de også skal få lyst til å bidra i dette arbeidet.

-Vi i Rotary gjør mye godt rundt omkring i verden. Men for at vi skal bli flere som kan bidra i dette viktige arbeidet med å gjøre verden bedre for flest mulige, må vi fortelle om det arbeidet vi gjør. Vi må få frem de enkelte reelle historiene og vise hva det arbeidet vi gjør betyr for de som er berørte. Dette er viktig for å skape engasjement, sa hun.


Jennifer Jones skapte engasjement og hele salen lyttet. Det gjorde de også da Kari Aina Eik, som er leder for FNs program for smarte, bærekraftige byer, stod på podiet. Hun kunne fortelle at Ålesund var den første byen i Norge som ble tatt opp i FN-programmet Smart Cities og gjennomførte analysen som viser hvor kommunen bør legge innsatsen i sitt bærekraftsarbeid. Hun kunne fortelle at hele regionen nå er med i denne satsingen og at simuleringsmiljøet i Campus Ålesund har fått en nøkkelrolle for denne satsingen i hele verden. Dette simuleringsmiljøet skal verdenspresident Jennifer besøke i løpet av morgendagen.


Verdenspresident Jennifer Jones har den siste tiden vært på turne i sone 17 og 18, som blant annet Norge er en del av. Lena Mjerskaug er RI President for disse sonene, og har vært med Jennifer på hele denne turneen. Lena er godt kjent i distriktet vårt, og smilte fra øre til øre da hun tok podiet.

- Jeg greier ikke å slutte å smile. Nå er denne turneen snart over, dette er det siste stedet vi besøker – vi har spart det beste til slutt! Jeg har sagt til Jennifer at dette er det fineste stedet i verden, og det er det. Jeg har vært her i distriktet mange ganger, sist under distriktskonferansen på Gjøvik. Det er kjekt å se så mange kjente fjes i salen, sa hun.


Stor stas var det også å få høre på distriktguvernør Gunhild sin velkomst til verdenspresidenten. Hun fortalte om distriktet, klubbene og det arbeidet vi gjør her. 

Ordfører i Ålesund kommune, Eva Vinje Aurdal, fulgte opp og fortalte om Ålesund og den historien de som bor der har med seg. At hun er stolt over næringslivet i regionen og den satsingen byen og regionen har for å skape en bærekraftig fremtid, var helt klart.

Som avslutning på kvelden, ble Ålesund rotaryklubb sitt arbeid med å etablere en satellittklubb for yngre rotarianere presentert. Denne satsingen heiet verdenspresidenten på. Hun erklærte den aller nyeste rotaryklubben, Rotary Young, for etablert og festet en pin på jakkeslaget til alle de 9 unge medlemmene som var til stede i salen. Stor stas!

Lidun Hareide fra Ulstein rotaryklubb ledet programmet på en fortreffelig lun og god måte denne kvelden. Resten av komiteen som har arrangert dette besøket; Gunnar Kvalsund, Greta Herje, Rolf Klock og Berit Westad.

Rundturen for verdenspresidenten og RI direktør Lena fortsetter i regionen. Da er det besøk til Ulsteinvik, der Jennifer Jones skal ha offisiell åpning av Rotaryhagen som Ulstein rotaryklubb har etablert ved Holsekerdalen omsorgsbustadar. I etterkant går turen til NMK for et møte med forskningsinstitusjoner og høyskoler før simulatorsenteret skal avlegges et besøk. 


 


Besøk vår Facebook-side


Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer