shopify visitor statistics

Veien til fred

Rotary tar ett steg for å støtte fredsbygging i Midt-Østen og Nord-Afrika. I november var Rotary og District 2420 vertskap for en oppstartsmarkering av vårt nyeste fredssenter i partnerskap med Bahçeşehiruniversitetet, BAU, i Istanbul. I siste utgave av Rotary Norden kan vi lese budskapet til Rotary Internationals president R. Gordon R. MacInally. Her kan du lese hans budskap på norsk:

Rotary Internationals Konvensjonen i mai 2024 vil markere at det er 25 år siden starten på de første Rotary fredssentrene. Rekruttering til første kull av Rotary Peace Fellows ved BAU starter i 2024, og utvalgte kandidater vil starte programmet tidlig i 2025. Siden starten har programmet ved fredssentrene utdannet mer enn 1700 fredskandidater som arbeider i over 140 land for å skape en mer fredelig verden. Dette er absolutt verdt å feire.

Men Rotary er mer enn statistikk. Handlingene deres har hjulpet til å skape håp i verden og vil fortsette å gjøre det. Eksepler på dette er Jennifer Montgomery og Gorett Komurembe - fredskandidater fra programmet ved Makerere University i Uganda - medstiftere av Magenta Girls Initiative. Den internasjonale ikke-statlige organisasjonen utstyrer ugandiske jenter og unge kvinner med støtte og verktøy for å overvinne skadelige kjønnsnormer, generasjonsbasert fattigdom, seksualisert vold, menneskehandel og traumer.

En annen fredsstipendiat er Ndzi Divine Njamsi, som studerte ved Makerere, har tatt lærdom om fred og deler dem med elevene hjemme i Kamerun. Han ble interessert i Rotary Positive Peace aksjonstreningsprogram etter å ha vært vitne til  ekstremisme, hatytringer på nettet, og vold i Kamerun. Siden han fullførte programmet, har han undervist om Positive Peace aksjonstrening til studenter ved Yaolande International Business School og andre organisasjoner i Sentralafrika. Verden trenger flere mennesker som kandidatene fra programmet ved Makerere og våre fredskandidater. Til slutt kan vi alle fremme fred ved å oppmuntre våre lokale fredsbyggere til å lære mer om Rotary og søke dette virkningsfulle fellesskapet. Rotarymedlemmer kan også veilede kandidater for fellesskap. Eller du kan jobbe med fredsstipendiater som allerede er uteksaminert. De har nok flere initiativer på gang som kan ha nytte av din hjelp. 

Våre fredsssentre i Nord-Amerika, Europa, Afrika, Ausralia og Asia er også avhengig av økonomisk støtte. Programmet ved BAU ble gjort mulig takket være en generøs gave på 15,5 millioner dollar til The Rotary Foundation. Det nye fredssenteret tilbyr et ettåring program i freds- og utviklingsstudier for personer som har fokus på fred i Midt-Østen og Nord-Afrika.

Fred må jobbes for kontinuerlig, og fredarbeid gir grobunn for håp. Vi må ta ett skritt om gangen, og la oss ta de skrittene sammen.


 


Besøk vår Facebook-side


Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer